Waarom je als jongen gel in je haar wil

0
1535

Sinds kort is het zover. De potten gel of wax zijn niet aan te slepen. Zoontje Javi heeft hetzelfde kapsel als papa. Zo’n hip kapsel met een duidelijke scheiding. Het staat hem wel echt superstoer, echt waar. 

Mama ik heb gel nodig

Ik had me alleen niet gerealiseerd dat de ‘mama ik heb gel nodig’ fase nu al begint. Hij is in mijn ogen nog zo klein. Als ik naar hem kijk zie ik nog mijn kleine 3 jarige knulletje met een grote bos krullen. Die bos groeide ongecontroleerd, daar werd nooit wat aan gedaan. Er kwam geen gel aan te pas, alleen water en hij zag er zo schattig uit!

Omdat het vooral stoer is

Fastforward naar nu, hij is ruim 7 jaar. Tot voor kort maakte hij zich compleet niet druk om zijn haar of zijn uiterlijk. Sinds hij naar groep 4 gaat is alles anders. Mama mag niet meer mee de school in. Afscheid nemen bij het hek is voldoende.
 
Sommige shirtjes in zijn kast zijn opeens niet-cool geworden en zijn haar moet nu elke ochtend vol met gel. Gewone gel is natuurlijk niet goed genoeg, want die gebruikt papa ook niet. “Ik gebruik papa’s gel wel”. Dat is natuurlijk de beste. Van binnen smelt ik. Hij wil graag op zijn vader lijken. Maar ook op Neymar, want dat is zijn grote voetbalheld. Maar hij wil vooral stoer haar hebben.

Waarom Javi graag gel in zijn haar wil:

  1. zo lijk ik toch op papa
  2. Neymar heeft ook  ‘fresh’ haar
  3. het is heel stoer en ik vind het leuk
  4. vriendjes in de klas hebben ook gel in hun haar
  5. zo lijk is geen kleine jongen meer – “ik ben al groot, mama”
  6. mama of papa hoeft mijn haren niet meer te doen – ik kan het zelf –

 

Hij is echt heel serieus als het op zijn haar aankomt. Zo serieus dat ik heb besloten om zijn eigen wekker in zijn kamer te installeren. We kwamen namelijk tijd te kort in de ochtend. Meneertje had namelijk vaak wel zijn haar strak in de gel, maar was even vergeten z’n tanden te poetsen.

En mama?  Ik laat hem maar. Hoewel ik van zijn krullen houd, snap ik ook dat hij opgroeit  en groter wordt en daar geniet ik ook van. Stiekem heb ik nog wel een foto mét krullen als achtergrondafbeelding op mijn mobieltje…. het blijft toch mijn kleine jongen. 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Reacties

comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

CommentLuv badge