Voetballen in huis mag

0
1372
voetballen forevermamanl

Voetbal is niet weg te denken bij ons thuis. De eerste kleuren die de jongens leerden waren zwart wit en groen zeg maar. Op een normale dag – ja wat is normaal – vliegen de ballen om de oren. 

M’n man is verslaafd aan voetbal, bij wijze van. Klein detail: ik typ dit terwijl ik mijn Aston Villa (eerlijk uit zijn kast gekaapt….hij zit zoo lekker) voetbal broekje draag. Als ik goed om me heen kijkt heeft wel heel erg veel in huis met voetbal te maken. Voetbalbroekjes, shirtjes, schoenen, een hele verzameling voetballen, boeken over voetballen of biografieën van bekende spelers en nog wel veel meer.

Voetbal elke dag

Niet gek dus dat ’t is over geslagen op zoontje Javi. Die trapte al een aardig balletje toen hij 2 jaar was. Het is ook zijn grootste hobby geworden. Geen moment kan hij stilzitten en als hij speelt wil hij altijd met een voetbal spelen. Altijd, en óveral, echt om gek van te worden. En als hij geen bal heeft dan oefent hij z’n technieken met een denkbeeldige bal!

Toen was hij 2 en waren de ballen zacht, nu vijf jaar later, is hij 7 en zijn de ballen hard en trapt hij ook harder. “Mooiie rugbal, mamaaaa!!!”, zegt hij en staat met een grijns in de keuken naar me te lachen. Ik was aan het vegen in de woonkamer. De afstand is zeker wel een paar meter. Je snapt het plaatje wel hè. Hij oefende om om een bochtje te schieten en mama stond overduidelijk in de weg. Excuseeee me. 

Waarom laat ik het dan toe in huis?

Dat ging ook niet zonder slag of stoot. Ik kan mij wel hevig verzetten tegen de voetbalgekte maar dat heeft geen zin. Want ja voetballen in huis hoort niet. Zo doen anderen dat toch zeker ook niet?

Lang heb ik met dat idee geleefd en dat heb ik laten varen. De nodige vaas is gesneuveld dat wel en servies en een lamp, maar dat zijn spullen en die kun je opnieuw kopen. Maar de in-huis-voetballende-mooie-rugbal-momentjes niet! Dan maar niet hoe ’t hoort. Ik denk ook dat ik weinig keus heb ook, eerlijk gezegd, in een mannenhuis.

En dus wordt er vrolijk verder gevoetbald in ons huis. Al die leuke glazen woonaccessoires laat ik voorlopig maar in de winkel staan.

Reacties

comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

CommentLuv badge