Van groep 3/4 naar groep 4/5

0
1215

Onze oudste begon in groep 1/2. Een gecombineerde groep van groep 1 en groep 2 samen. Nu dacht ik dat dat alleen voor de kleuters zo was ingedeeld. Wij hadden totaal geen idee dat hij tot het einde van zijn basisschoolcarrière in een gecombineerde groep zou zitten. Moeten we hier nu blij mee zijn of niet?

Er zijn op school namelijk ook gewoon volle groepen 3, 4 en 5. Ons zoontje had dus gewoon weg pech/geluk dat er net niet genoeg kindjes waren voor nog een paar volle groepen. Hij kwam dus al gelijk in de gecombineerde groep terecht vanaf groep 1.

Wat leren ze nou precies anders?

Niks. De juf heeft een training gehad om om te gaan met twee verschillende soorten onderwijsstof. Er zit geen voordeel aan, maar ook geen nadeel. Het kan denk ik wel wat onrustig zijn voor sommige kinderen in de klas. Als zoontje Javi wel eens iets verteld over wat er  in de klas gebeurd dan gaat het meestal over wat de andere groep doet. “Ja mam, wij (=groep 4) gaan aan het werk en dan gaat de juf de andere groep “toopografie ofzoietswat” uitleggen. Hij is dus zo’n bemoeial die dan al klaar is met zijn werk en met de juf mee gaat luisteren. Ik weet nou niet of ik daar blij mee moet zijn of niet. Het gaat dan wel goed bij hem op school, maar om nou te zeggen dat hij een gefocust en geconcentreerd kind is dat ook weer niet.

Toch maar eens vragen tijdens een oudergesprek….

Javi schijnt echt goed te gaan in de groep. De gecombineerde klas is bij hem in zijn voordeel. Hij steekt er wat van op. Hoewel de juf hem soms pluswerkjes geeft, geeft ze hem nog geen groep 5 werkjes. Dat houdt ze nog bewust gescheiden voor sommige onderdelen. Ze zei in groep 3 dat het voordeel is dat hij wel beter voorbereidt is op wat er gaat komen. Het is allemaal minder spannend omdat ze al gezien/meegemaakt hebben wat de kindjes in groep 5 voorgeschoteld hebben gekregen.

Dus voor mij toch redelijk een geruststelling omdat Javi zelf zo goed mee kan komen… en hij in de lage groep is ingestapt zeg maar. Waardoor hij het kunstje kan afkijken bij ‘de grote groepers’. Het enige is dat Javi al snel denkt …”ooohh dat weet ik al…. ” en vervolgens quasi nonchalant/ongeïnteresseerd/ikweethetallemaalwel achterover gaat hangen…. #zucht…

Reacties

comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

CommentLuv badge