Smoesjes van een wannabe fitmommy

3
1865

Ik kan vandaag echt niet sporten. Morgen begin ik wel, echt waar. Nog een koekje dan. Eentje kan geen kwaad, toch. Ik mag wel een klein ijsje, ik ga straks sporten. Ik heb het zooo druk de laatste tijd, ik kan écht niet sporten. Herken jij deze smoesjes ook?

Fitmommy smoesjes! Alle mama’s hebben wel een paar kant-en-klare smoesjes die ze je zo kunnen vertellen. Over waarom sporten niet kan en gezond eten niet hoeft. Ik ook. Ik vertelde ze met zoveel overtuiging dat ik er zelf in ga geloven. Triest eigenlijk want je houdt alleen jezelf voor de gek. En waarom? Dan blijf je rondslepen met je niet blije zelf. Ik kan je wel vertellen ik word er zoo ongelukkig van. En natuurlijk zijn er ook mama’s die niet weten wat smoesjes zijn en alleen maar de hashtags #fitgirl #fitmommy en #gohardorgohome en nog meer kracht termen gebruiken. Maar daar gaat deze blog niet over.

De ene smoes is nóg geraffineerder dan de andere en ze wekken zeker sympathie op bij je mede mama’s.

Dus heb jij nog inspiratie nodig lees mijn favoriete smoesjes:

  1. Ik heb geen tijd

Iedereen heeft het druk. Maar ik wel het meeste natuurlijk . Ik heb het huishouden, twee jongens, ik pak alles aan in huis, m’n werk, zooo druk, jaaa zoo druk. (Maar ondertussen wel uren op Insta doorbrengen.)

2. Gezond eten is moeilijk

Het kost zoveel tijd om een salade te maken. Het duurt lang, ik moet dan zoveel snijden en het smaakt naar niks. Ik ben geen konijn met al dat groen. Nee, laat maar ik word al moe als ik eraan denk.

3. Ik begin volgende maand wel

Ik heb deze maan zoveel feestjes en leuke dingen. Ik begin volgende maand wel. Het heeft echt geen zin om nu gezond te eten. Met andere woorden: ik wil mezelf graag vol proppen met slagroom taart en vette happen en het wegspoelen met vloeibare calorieën aka wijn. Yummie

4. Ik zal altijd wel vet hebben

Ik heb zware botten. Nee, ik heb altijd een buikje/stevige benen gehad. Vet hoort bij mijn lichaam. Ik heb vetjes. En na die kinderen zit het vet helemaal stevig vast. Die vetjes gaan nooit meer weg hoor. Ik kan beter niet beginnen met sporten. Wat is het nut?

5. Ik heb geen oppas

Ik heb geen oppas. Ik kan écht niet gaan sporten. Deze hoor je zoo vaak het lijkt wel alsof mama’s zich erachter verschuilen. Jep, dat deed ik ook. Maar ik krijg het toch ook georganiseerd om door de week te gaan werken, aanwezig te zijn bij werkoverleg in de avonden, wijn drinken met vriendinnen, shoppen. Dus voor mijn eigen doelen kan ik het ook wel regelen. Even hier en daar rondbellen en alle familieleden en vrienden lief aankijken en jij kunt gaan sporten!

6. Ik ben ongesteld dus ik mag chocolade

Dat klinkt toch gewoon als waarheid. Stiekem sta ik ook gewoon achter deze. Ik denk dat deze gewoon legaal is als vrouw zijnde. Maar oké het smoesje-gehalte is ook wel heel hoog. Ik heb zelf echt mega trek in chocolade rond die tijd. Ik weet ook wel dat één reep Tony’s meer dan genoeg is ipv drie repen en nog twee zakken M&M’s, drie repen Milka Daim en een doos. Seriously, zoo veel? En ja ik kan heus ook echt wel zonder. Soo suck it up en eet lekker een komkommer! (this is me motivating me, misschien helpt het jou ook)

 

 

 

Ook leuk om te lezen:

Reacties

comments

3 REACTIES

  1. Soms kost het mij wat moeite maar over het algemeen ben ik toch best vasthoudend waar het sporten betreft. Ik mag soms juist wat meer in mijn gevoel zitten in plaats van te denken: “ik moet dit doen. Het is goed voor mijn lichaam. Als ik niet ga is het stom”. Bij ons is maandagavond mijn vaste sportavond, voor hubbie dinsdag- en donderdagavond. Zaterdagochtend sporten we alledrie (dochtertje doet aan kleuterdansen) en tussendoor pak ik weleens een woensdagochtend mee als het uitkomt. Op zich vind ik sporten heerlijk. Maar het is wel goed om te voelen dat je het ook wilt. Zodra het een verplichting wordt haak ik af…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

CommentLuv badge